16 май, 2009

Вторичен градски център на София - изложби

Последните няколко месеца се изприказваха и написаха много неща относно най-големият архитектурен конкурс провеждан в България от много време насам. Някой добри, други не толкова. Факт е обаче, че до конкурсната фаза бяха допуснати 6 проекта на едни от най-известните имена в българската и световна архитектура и урбанизъм. Победил стана френският архитект Доминик Перо, но не това е най-важното.

Конкурсните проекти могат да се разгледат от всички в Националната галерия за чуждестранно изкуство до 6-ти Юни. А за студентите от архитектурен факултет входа е свободен. Така, че не се колебайте да отделите малко от свободното си време - има какво да се види.

Успоредно с това в САБ е организирана експозиция на градоуствойтвените и архитектурни решения, до които са достигнали участниците в пленера, който беше организиран от съюза и проведен в творческата база "Св. Кирик и Юлита", паралелно с международния конкурс. Тази изложба е отворена отново за всички като за сега не се споменава до кога ще е така.

Няма коментари: