07 март, 2008

Програма по урбанизъм и професионална реализация

Както вече казахме в България специалността се преподава само в УАСГ. Програмата е бакалавърска с възможност за записване след това и на магистратура.

Бакалавърската програма е 4 години и обръща внимание на следните направления: урбанистични техники, теория и история на урбанизма, урбанистична методология и политика, и разбира се практическата част. През всяка от годините се усвояват знания и умения, които ще ви помогнат за професионалната ви реализация. Като първата година се почва с основите, докато в края на следването се стигне до приложният урбанизъм.

След завършването на следването може да намерите професионална реализация в екипи за проектни и научни изследвания свързани регионалното и градско планиране. Също така при разработването и промяната на закони касаещи градското планиране. Другите възможности са като специалисти в управлението на градовете и общините и опазването на околната среда. Работодатели биха ви били консултантски и проектантски фирми, агенции за недвижими имоти, предприемачи, държавната администрация и органите на местното управление. Алтернатива е продължаването на обучението в магистърската програма или работата като свободни консултанти.

Няма коментари: